لگو سایت تریتاژن

Strip Assay

تکنیک Strip assay چیست؟

تکنیک Strip assay نخستین بار توسط F. Bonhoeffer و همکارانش در اواخر دهه 1980 به منظور آنالیز مکانیسم های هدایت آکسونی اساسی حاکم بر شکل گیری نقشه توپوگرافی ایجاد شده در سیستم retino-tectal جوجه طراحی شد. با استفاده از این روش، حضور یک توزیع درجه بندی شده از نشانه های هدایت آکسون دافعه (repulsive)، که عمدتا در غشاهای تکتال خلفی (posterior tectal) وجود دارد، کشف شد. از آن زمان تکنیک strip assay به منظور کشف نشانه ‌ها و مکانیسم ‌ها در بسیاری از برآمدگی ‌های عصبی اصلی از جمله سیستم‌ های هیپوکامپ، تالاموس و بویایی مورد استفاده قرار گرفت. به طور کلی اساس کار این تکنیک، بر مبنای تکنولوژی reverse hybridization است که در آن از پروب های تثبیت شده (immobilized probes) برای آلل های نرمال (wild type) و جهش یافته (mutant)  بر روی یک teststrip استفاده می شود.

به طور کلی، تکنیک Strip assay یکی از انواع روش های هیبریداسیون بلاتینگ معکوس (Reverse Blot Hybridization) یا به اختصار REBA یا دات بلات معکوس (reverse dot-blot) است. در REBA پروب های مختص توالی ها یا آلل های خاصی از ژنوم بر روی یک صفحه یا Strip ثابت شده و ژنوم استخراج شده در معرض این صفحه قرار می گیرد. تکنیک مولکولی REBA انواع مختلفی دارد که به منظور بررسی همزمان آلل های متعدد مورد استفاده قرار می گیرد.

از سوی دیگر، روش دات بلات معکوس (reverse dot-blot) یک روش تشخیصی ساده و سریع است که امکان غربالگری نمونه را برای انواع جهش ها یا پلی ‌مورفیسم در یک واکنش هیبریداسیون واحد را فراهم می ‌کند. روش دات بلات معکوس یک روش تشخیصی ساده و سریع است که امکان غربالگری نمونه را برای انواع جهش/پلی‌مورفیسم در یک واکنش هیبریداسیون واحد فراهم می‌کند. در حال حاضر مقالات مختلفی در زمینه استفاده از تکنیک Reverse hybridization StripAssay در تشخیص بیماری های مختلفی از جمله آلفا و بتا تالاسمی منتشر شده است.

 

مراحل انجام تست strip assay

مرحله اول: جداسازی DNA ژنومی از مایعات، بافت یا سلول های بدن

مرحله دوم: تکثیر قطعات با استفاده از روش Multiplex PCR برای توالی‌ های هدف در DNA  و برچسب‌گذاری همزمان بیوتین

مرحله 3: هیبریداسیون دقیق توالی های خاص بر روی  Strip Assay

مرحله چهارم: تشخیص و شناسایی آسان و واضح توالی های هیبرید شده که حامل انواع مورد نظر از طریق آلکالین فسفاتاز کونژوگه با استرپتاویدین می باشند.

مرحله 5: تفسیر نتایج موجود.

 

مزایای تکنیک Strip assay

  • روشی سریع، ارزان و آسان
  • دقت و کارآیی بالا در آزمایشات تشخیص ژنتیک
  • امکان بررسی همزمان چندین توالی هدف به طور همزمان در یک واکنش
  • عدم نیاز به کشت سلول

 

منابع علمی

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4993221

https://www.nature.com/articles/nprot.2007.157

https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1179/102453310X12583347010214

https://sci-hub.st/10.1007/978-1-62703-444-9_22

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC87843

https://www.viennalab.com/technologies/stripassays